Hälsa & Idrott

Har du ett intresse för idrott och vill lägga grunden för en hälsosam livsstil ska du välja profilen allmän idrott. Forskning inom området visar att barn och ungdomar som tränar regelbundet klarar sina studier bättre. En aktiv och meningsfull fritid är dessutom mycket viktig för att du ska utvecklas och må bra.

Vår målsättning är att du som väljer detta tillval ska erbjudas en högstadietid fylld med fysiska och hälsofrämjande aktiviteter som lägger grunden för en sund livsstil.

Under de tre åren kommer du få fördjupade kunskaper om idrott och friluftsliv genom att få testa på många olika aktiviteter och idrotter! Vi fördjupar oss även i kost och fysisk prestation. Vilken betydelse har detta för goda prestationer? Du kommer även ges möjligheter att utveckla dina ledaregenskaper samt din personliga idrottsliga förmåga.

Har du ett specialintresse som riktar sig mot fotboll, ishockey eller konståkning så kan Norrevångskolan även erbjuda detta som val. Här fördjupar du dina kunskaper inom din favoritsport både praktiskt och teoretiskt. Med ett gott samarbete mellan föreningslivet och skolan ser vi självklart till att dessa specialinriktningar har välutbildade tränare och ledare!