På tisdagen var idrottsprofilerna (så7&8) på Blekinge Health Center i Karlskrona. Vi fick där lyssna på flera intressanta föreläsningar och dessutom testa en del av de hypermoderna träningsverktyg som finns där. Miro Zalar pratade om spänst och snabbhet, vi fick testa vilken maxeffekt vi hade i spänsthopp, vi löpte 30 meter med ny löpteknik, Magnus Olsson visade testcentret och testade 2 av våra elever som fick ta ut sig till sitt yttersta på löpbandet. För besväret fick de bland annat veta vilken syreupptagningsförmåga och maxpuls de har, var mjölksyretröskeln går och hur Borgskalan fungerar i praktiken. Till sist var det några djärva elever som även testade isbadet!

Norrevångskolan tackar Blekinge Health Center för att vi fick komma, och hoppas på ett nytt, lärorikt besök nästa år!