Under torsdagsförmiddagen v 14 besökte författarna Leif Jacobsen och Mats Berggren våra sjuor.  De berättade om sina böcker och vad som inspirerat dem att bli författare. Vi fick veta hur det gick till när de skrev en bok, hur lång tid det kunde ta, hur man tjänar pengar som författare,  hur viktigt det är att göra god “research” m .m.

Eleverna hade läst böcker av författarna veckorna innan och de hade också förberett frågor som de ställde. Leif och Mats berättade att en författare bearbetar sin text flera gånger och att man måste skriva mycket om man ska kunna bli riktigt bra! De gav eleverna flera bra skrivartips, som eleverna sedan fick använda under eftermiddagens lektioner då de skrev egna noveller!