Händelserik vecka på Norrevång

Vecka 18 var inte en helt vanlig vecka på Norrevångskolan. Förutom all undervisning hade vi Ministern för strategi- och framtidsfrågor Kristina Persson på besök. Även Tobias Folkesson från BUS-nämnden var med och lyssnade och diskuterade. Ministern träffade rektor Patrik och skolans ledningsgrupp och pratade om Norrevångskolans koncept Totalskola, om hur vi bedriver innovativ undervisning, hur en läxfri skola fungerar och hur vi arbetar för att skapa goda relationer med elever och föräldrar. Elevforum fick också en stund med ministern, och hon var imponerad över hur stort inflytande de har och hur stort ansvar de tar för skolans utveckling.

Persson

På onsdagen var Dagens Nyheter på plats för att göra intervjuer inför en stundande reportageserie om skolan i Sverige, och då i synnerhet läxdebatten som går het i media. Flera lärare och elever intervjuades, och resultatet kommer inom kort att gå att läsa i DN. Håll utkik!