Än är det inte för sent att anmäla sig!

Hej alla föräldrar på Norrevångskolan!

Välkomna till temakväll kring ämnena:

SMS -Internet – Mobbning.

Detta ämne är ständigt aktuellt bland dagens barn och ungdomar då de många gånger är uppkopplade på nätet och använder sina mobiler under flera timmar varje dag.

Instagram-målet som utspelade sig i Göteborg i december 2012 väckte starka känslor. Två flickor, 15 och 16 år gamla, spred uppgifter om andra via forumet Instagram. Detta väckte så starka känslor att hundratals människor strålade samman för att konfrontera den ena flickan utanför hennes skola varpå upploppsliknande scener utspelade sig. De två flickorna dömdes senare för grovt förtal och ett skadestånd på 570 000:- riktades mot dem och deras föräldrar.

Fallet med den 13-åriga flickan i Kumla som tog sitt liv i Mars 2013 väcker så klart mycket känslor och tankar. Även där visade det sig att internet och mobbning haft  inverkan på ett barns liv.

Är ditt barn utsatt på något sätt som du inte känner till?

Hur skall du som vuxen hantera en sådan situation?

Barns och ungdomars användande av internet och mobiltelefoner är långt ifrån problemfritt.

Mobbningen och det allt hårdare klimatet i dessa forum kräver mer insyn, kunskap och vuxen-engagemang.

Grooming är en av de faror som ungdomar kan bli utsatta för via internet. Känner du som förälder till detta begrepp och vet du hur det går till?

Hur kan du öka kontrollen och insynen i ditt barns skyddade värld i dessa forum?

Ta nu chansen och ta del av denna föreläsning som garanterat kommer väcka mycket tankar och känslor då du kommer att få insyn i hur verkligheten ser ut eller kommer att se ut för ditt barn i dessa forum.

FÖRELÄSARE: Närpolisen Andreas Glingfors

DATUM: 5/11 -2015

TID:   18.00 – 20.00

PLATS: Mörrums Folkets Hus

Meddela mentor via SMS, mail eller telefon om hur många ni kommer från er familj  (Endast vuxna, eleverna träffar Andreas under fredagen.)

VÄLKOMNA!

Patrik Johnsson, Rektor