Kultur & Musik

Vill du jobba mer med musik, bild och drama i skolan? Då är det här rätt profil för dig. I kultur- och musikinriktningen jobbar vi med tre återkommande block: musik, drama/film och bild. Ibland blandas allt med varandra. Profilernas innehåll kan också integreras med de ordinarie ämnena.
På musiken får du prova på sång och spel i olika former. Att musicera i grupp och lära sig lite instrumentspel kan vara ett inslag. Att göra musikvideos ihop med bilden kan vara ett annat. Du kanske vill repa in en dans tillsammans med några kompisar? Här finns också chans att prova på både musikal och körslag under detta tillval!
Inom bilden jobbar vi med teckning och målning, filmarbete av olika slag, fotografering och bildbehandling. Vi gör studiebesök och kollar konst. Kanske formar vi eller bygger något? Ja kort sagt, alla möjliga sätt att fördjupa sig i bildämnet.
I drama jobbar vi med teaterövningar och rollspel. Vi kanske sätter upp en föreställning inför publik? Ihop med bilden gör vi film och kulisser. Här finns flera moment att prova på. Känns det här rätt för DIG? Tveka inte, låt kultur- och musikprofilen bli ditt val under högstadietiden!

Biblioteksprofilen – här har ni möjlighet att fördjupa er i allt från film till böcker och skrivande. Vill ni starta upp en skoltidning eller en skolblogg? Vill ni se filmer och jämföra dessa med böckerna? Eller vill ni kanske bara sitta ner och diskutera film, bok och tv-spel. Finns det kanske intresse för lite old school gaming som exempelvis rollspel?

Bibliotekarien är öppen för era idéer och kreativa tankar! Välkomna!