Nu är äntligen de tre spåren i “den nya digitala profilen” igång! Här blandas RaspberryPi med 3D-modellering och spelutveckling i Gamemaker.

Med hjälp av Magnus Göransson kommer eleverna få lära sig hur denna lilla dator fungerar och göra egna projekt med sin RaspberryPi.rasp rasp1

3D-modellering kommer att kräva en hel del kunskaper i 3D-programmet innan det kan bli dags för utrskrift i en 3D-skrivare på BTH. En stor dos kreativitet kan också behövas för att tänka ut vad som ska modelleras!

3D 3d1

Spelutvecklingsspåret lockade ett tjugotal elever som fick hjälp och blev inspirerade av elever från BTH. Eleverna ska under terminen göra ett eget spel som, tillsammans med resultaten från de två andra spåren, ska presenteras på mässan “Kärlek, ettor och nollor” i juni.

Spel spel 1Du kommer kunna följa projektet, som är ett samarbete mellan Norrevångskolan och bla BTH, här på hemsidan!