Varmt välkomna till föräldramöte om gymnasieskolan!

Inom kort är det dags för era fantastiska ungdomar, våra elever, att söka till
gymnasieskolan. Jag, Maria Bielke von Sydow, studie-, och yrkesvägledare på
Norrevångskolan och Waldorfskolan kommer att hålla i tre föräldramöten för
föräldrar och vårdnadshavare. De kommer att ske digitalt (pga coronarestriktioner) via zoom.
v 50: mån 7 dec, tors 10 dec, fre 11 dec kl 17.00-1745

På mötena kommer jag att ta upp hur jag jobbar med elevernas information och vägledningssamtal, om gymnasieskolan allmänt, både de nationella och de individuella programmen, meritvärde, intagningsförfarande mm.

Ni är välkomna med frågor och har ni frågor som ni vill att jag tar upp kan ni svara på mailet och ange era önskemål i förväg. Är det mycket specifika frågor som rör enskilda elever kan det vara bättre att ställa dem vid en enskild kontakt med mig.

Det är önskvärt att ni i förväg ser på skolverkets filmer om gymnasieskolan och de olika programmen (samlingssida med olika filmer, välj dem som känns angelägna https://www.skolverket.se/for-dig-som-ar…/studie–och-yrkesvagledare/grundskola/material-for-information-om-gymnasieval ).
På föräldramötena kommer jag inte att visa några filmer utan avsätta tiden till information, diskussion och frågor.

Ta också del av katalogen “Ditt gymnasieval” som skickats ut till alla elever skrivna i Karlshamns kommun tom s. 4- 27. På s 84 står det om organisationen för introduktionsprogrammen för elever som blir obehöriga till de nationella programmen.

Ni behöver inte föranmäla er utan klickar bara på länken och kommer till zoommötet (ibland behövs det laddas ned programvara men det brukar vara smidigt och ske automatiskt). Koppla gärna upp er i god tid för att lösa eventuellt teknikstrul innan mötet börjar. Har ni valmöjlighet rekommenderar jag att ni väljer dator framför lur, då luren har vissa begränsningar i funktioner.

Föräldramöte mån 7 december kl 17.00-17.45
https://utbkarlshamn.zoom.us/j/82144852133

Föräldramöte tors 10 december kl 17.00-17.45
https://utbkarlshamn.zoom.us/j/84547336410

Föräldramöte fre 11 december kl 17.00-17.45
https://utbkarlshamn.zoom.us/j/88956823096